Potrivit reprezentantilor Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), organizatorul actiunii, la miting au participat peste 8.000 de oameni, membri de sindicat si familiile acestor, informeaza Agerpres.

SAD solicita guvernantilor si clasei politice accelerarea lucrarilor premergatoare si demararea urgenta a constructiei autostrazii Pitesti — Sibiu, sustinerea vanzarii autoturismelor din productia autohtona si modificari legislative care sa descurajeze importul de masini second-hand.

Sindicalistii mai cer modificarea legislatiei in vederea introducerii contractelor de munca la nivel national si de ramura si asigurarea unei asistente medicale la standarde europene, tinand cont de necesitatile sanitare ale locuitorilor din Mioveni si din imprejurimi.

Sindicatul precizeaza ca finalizarea autostrazii Pitesti — Sibiu va genera mii de locuri de munca si le va consolida pe cele existente, iar 'tergiversarea continua a demararii lucrarilor induce ideea ca exista alte interese de a submina aceasta importanta lucrare, finantata de fapt cu bani europeni'.

Nu este pentru prima data cand sindicalistii de la Dacia ies in strada pentru urgentarea construirii autostrazii pe care constructorul francez Renault o cere inca de la preluarea Uzinei de la Mioveni. In 2014 si 2015, angajatii Dacia au organizat alte doua mitinguri de amploare cu aceleasi revendicari, fara niciun rezultat insa.