Ministrul Transporturilor a verificat, vineri, stadiul lucrarilor facute pe centura Constantei si s-a declarat multumita de faptul ca acestea se mentin in grafic, apreciind ca pana la sfarsitul anului viitor se va putea circula pe toata autostrada Bucuresti - Constanta, transmite Mediafax.

"Colegii mei urmeaza sa definitiveze pana luni procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia, ceea ce inseamna trei luni de proiectare si o perioada de executie de 12 luni. Deci ar trebui ca anul viitor, la sfarsit, sa putem discuta si despre acest tronson", a declarat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a adaugat ca este multumita si de costul lucrarilor.

"Noi am introdus standardele de cost, am introdus clauze foarte clare in ceea ce priveste intarzierile la contracte, deci, in acest moment, in ceea ce priveste aceasta lucrare, nu avem mari plangeri. Este in grafic si se mentine in parametrii initiali.
As spune chiar putin mai mult: stiind care era cea mai mare oferta depusa pe Cernavoda - Medgidia, nu stiu care este acum cea castigatoare, dar cu siguranta este mult-mult mai ieftina decat contractul pe care noi l-am reziliat, date fiind exigentele constructorului nejustificate", a precizat ministrul Transporturilor.

De asemenea, Anca Boagiu a laudat echipele de muncitori care au lucrat la centura Constantei si, daca in iulie se circula pe o banda, iar din septembrie se va circula pe doua benzi, "demonstreaza faptul ca si in Romania exista constructori buni, care, daca vor sa-si faca treaba, si-o fac".

"Faptul ca astazi, deja, din Constanta o buna parte din trafic s-a mutat pe centura si ca pe 30 septembrie cei 21 de kilometri vor fi finalizati la patru benzi, demonstreaza ca daca vrei cu adevarat se poate si ca nu este cazul sa criticam tot timpul. Putem sa si laudam, iar echipa de aici este o echipa care merita sa fie laudata. (...) Ceea ce vedem ne da deocamdata linistea ca lucrarile vor fi in grafic, iar anul viitor vom putea sa circulam pe autostrada catre mare. Chiar daca inceputul a fost destul de dificil si parea o misiune de neindeplinit".

"Atat timp cat suntem in grafic chiar nu am de ce sa fiu nemultumita", a incheiat Boagiu.