Blue Air - Airline Management Solutions, condusa de fostul director general al Blue Air, Gheorghe Racaru, a primit licenta de operator aerian pentru aceleasi aeronave inscrise si in licenta Blue Air, care a fost suspendata cu data de 20 august. Licenta Blue Air - Airline Management Solutions este valabila pana pe 19 august 2014.

Firma Airline Management Solutions, infiintata in aprilie de patru actionari romani, a preluat la finele lunii mai fondul de comert al Blue Air, printr-o tranzactie in suma de 30 milioane de euro, care include asumarea unor obligatii de 28 milioane de euro. Racaru declara in mai ca viitorii actionari i-au solicitat sa ramana in functia de director general al operatorului aerian.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Airline Management Solutions a fost infiintata pe 17 aprilie si are ca actionari patru persoane fizice din Bucuresti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) si Luciana Paunescu (17%).

Luciana Paunescu detine Blue Air Travel si a fost director executiv la Maxitours Belgia, care are in oferta diverse destinatii din Romania. Administratorul Airline Management Solutions, Tudor-Zamfir Constantinescu, este fost pilot la Blue Air si locuieste la Bruxelles. De asemenea, Teodor Cristian Rada a fost pilot la Blue Air.

Casa de Insolventa Transilvania este administratorul judiciar al Romstrade, companie aflata in insolventa si care a detinut Blue Air. Blue Air si Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in detentie.