Contractul cu firma de paza care actioneaza in aerogara este analizat, iar Ministerul Transporturilor si Politia anunta ca ii vor pedepsi pe cei care incalca legea si ii hartuiesc pe strainii care vin in Romania.

Asa numitii “bagajisti” si taximetristii pirat sunt tolerati si cateodata chiar ajutati de angajatii din cadrul aeroportului sa puna mana pe cate un client.

Reprezentantii aeroportului par sa nu stie ca se intampla astfel de lucruri in curtea lor. Acum, ca au aflat, promit masuri ce pot duce pana la rezilierea contractului cu firma de paza care actioneaza in terminal.

"Aceste aspecte vor fi tratate cu toata seriozitatea si vom analiza foarte detaliat clauzele contractului pe care-l avem incheiat cu firma de paza, masurile urmand sa fie pe masura faptelor comise", spune Valentin Iordache, director de comunicare la Aeroportul Otopeni.

Dincolo de promisiuni, “bagajistii” si taximetristii de ocazie isi fac mai departe de lucru printre calatori. De ce se intampla asta? De ce autoritatile nu reusesc sa faca ordine in cel mai important punct de intrare in Romania? Politistii si reprezentantii aeroportului dau vina pe lege. Cei prinsi in neregula sunt identificati si primesc doar o amenda, care nu-i atinge oricum.

"Exista aceste procese verbale si chiar suspectul principal in cazul nefericit al japonezei ucise in padurea Otopeni a fost in mod repetat identificat si predat politiei pentru ca practica pe teritoriul aeroportului carausie ilegala”, a explicat Valentin Iordache.

Sesizarile ajung la politisti, cei despre care un agent de paza de la aeroport povesteste ca mai inchid si ei ochii: "Pai te iei de ei, da' intra inapoi, te certi cu ei, noi anuntam politia, cand vede politia fuge ca potarnichile si uite-asa. Da si politia e cu ei mana-n mana."

Politistii spun insa ca si ei dau amenzi cu nemiluita. Chiar Vlad Niculae (principalul suspect in cazul asasinarii japonezei) a fost sanctionat de cel putin zece ori in ultimele luni. Vlad Nicuale nu e singurul care se ofera sa care bagaje pe bani. Sunt multi altii, iar unii au strans amenzi care totalizeaza aproape o jumatate de miliard de lei vechi. Acestea nu fac altceva decat sa se acumuleze fara rost la sectiile financiare. Solutia sta in manile autoritatilor care vor lua masuri. Intrebarea e cand?