Un tribunal din Frankfurt a respins saptamana trecuta o solicitare similara venita de la Lufthansa.

Separat, Lufthansa a anuntat ca a decis sa anuleze aproximativ 1.700 de zboruri programate pentru zilele de marti si miercuri din cauza unor noi greve a pilotilor care va afecta aproximativ 180.000 de pasageri.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, a precizat ca marti va anula 816 zboruri pe distantate scurte si medii, ceea ce va afecta 82.000 de pasageri, urmand ca alte 890 de zboruri sa fie anulate miercuri, ceea ce va afecta 98.000 de pasageri.

Aceasta dupa ce saptamana trecuta, Lufthansa a fost nevoita sa anuleze aproape 2.800 de zboruri in urma unei greve de patru zile a sindicatului pilotilor, care a afectat peste 350.000 de pasageri.

Dupa doua zile de pauza, duminica si luni, sindicatul pilotilor de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), a anuntat duminica seara ca va declansa noi miscari de protest marti si miercuri, in lipsa unui acord in cadrul negocierilor salariale. Un purtator de cuvant al sindicatului a avertizat luni ca pilotii ar putea sa isi prelungeasca greva si dincolo de ziua de miercuri pe fondul escaladarii disputei salariale.

Aceasta este a 14-a greva organizata de sindicatul Vereinigung Cockpit de la inceputul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de munca, in luna aprilie 2014.

Vineri, conducerea Lufthansa a oferit o crestere a salariilor cu 4,4%, in doua transe, precum si o plata exceptionala egala cu salariul pe 1,8 luni. In schimb, sindicatul pilotilor solicita o majorare salariala retroactiva de 3,7% pe an pentru cei 5.400 de piloti din Germania, incepand din 2012.

Lufthansa s-a confruntat in ultimii ani cu greve repetate din partea pilotilor si personalului de bord in incercarea de a introduce noi masuri de reducere a costurilor pentru a putea face fata competitiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar si din partea companiilor low cost.