Potrivit unui comunicat de presa transmis de Aeroportul Timisoara, unul dintre cele mai importante obiective ale administratiei Aeroportului ”Traian Vuia” a fost asigurarea unei legaturi care sa ofere cetatenilor din zona de vest a tarii posibilitatea de a calatori rapid, eficient si in siguranta nu doar in principalele regiuni si capitale europene, ci si pe celelalte continente.

”Solicitarile receptate de catre administratia Aeroportului Timisoara de la cetatenii din regiunea de vest a Romaniei, precum si de la cei cu resedinta in intreaga lume, dar cu interese in regiunea noastra, au determinat administratia aeroportului sa identifice companii full-service carrier care au bazele de operare pe aeroporturi cu facilitati de transfer pentru zboruri intercontinentale. Dintre cele cateva optiuni si datorita unei conjuncturi comerciale favorabile pentru Aeroportul Timisoara pe piata de profil, putem astazi informa cetatenii ca optiunea Lufthansa este cea castigatoare”, se arata in comunicat.

Astfel, incepand cu 29 octombrie 2017, compania aeriana Lufthansa va deschide o cursa regulata cu frecventa zilnica, pe o ruta Timisoara – Frankfurt-am-Main si retur, operata cu o aeronava de tip Embraer 190.

Aeroportul Frankfurt-am-Main, cu peste 60 de milioane de pasageri inregistrati in anul 2016, este principala baza operare a companiei Lufthansa si este legat direct cu cele mai multe destinatii internationale.

”Legatura directa si zilnica dintre Timisoara si Frankfurt este una extrem de importanta mai ales datorita numarului mare de destinatii oferite prin unul dintre cele mai importante hub-uri aeroportuare mondiale. Strict pentru regiunea de captare a orasului Frankfurt-am-Main, ramane de interes si destinatia operata cu zboruri low-cost pe aeroportul Frankfurt-Hahn”, se arata in comunicat.

Durata zborului intre Timisoara si Frankfurt este de aproximativ doua ore, iar timpul de transfer mediu este de inca doua ore.