Directorul general Michael O'Leary a apreciat ca ramane un risc real ca estimarile privind profitul din acest an sa fie reduse ulterior, insa el "nu vede dovezi pentru o revizuire in acest moment".

Cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa si-a reafirmat luni estimarea facuta inainte de 23 iunie privind o crestere a profitului dupa taxe cu 13% in anul fiscal ce se va incheia in martie 2017, la 1,38 - 1,43 miliarde de euro.

"Nu cred ca vreo companie aeriana europeana va estima o astfel de crestere a profitului, dar toti norii care se inghesuie la orizont sugereaza ca exista riscuri semnificative in a doua parte a anului", a declarat O'Leary.

Acesta a adaugat ca Ryanair va compensa impactul deprecierii lirei sterline, mutand unele capacitati din Marea Britanie incepand din aceasta iarna.

Rezultatul referendumului din Marea Britanie a sporit volatilitatea de pe pietele financiare si a dus la o depreciere semnificativa a lirei sterline.

Seful Ryanair a avertizat recent ca tarifele pentru calatoriile cu avionul si costul vacantelor ar putea sa creasca pe termen lung dupa Brexit, pentru ca exista riscul ca Marea Britanie sa piarda accesul la regimul Open Skies.

Aproximativ 40 dintre cei aproximativ 100 de milioane de pasageri ai Ryanair zboara spre si din Marea Britanie, iar cel mai mare hub este la aeroportul Stansted de langa Londra.

Luni, actiunile Ryanair au urcat cu 5,5% la Bursa din Dublin.

Compania estima recent ca numarul de pasageri transportati in anul fiscal care se va incheia in martie 2017 ar urma sa urce cu 9%, la 116 milioane, fata de 101,4 milioane in anul fiscal precedent.

Saptamana trecuta, rivala Wizz Air a anuntat ca isi va modifica planurile de expansiune in Marea Britanie din cauza deprecierii lirei sterline dupa votul din 23 iunie.

Wizz Air, cel mai mare operator aerian din Europa Centrala si de Est, intentiona sa-si majoreze afacerile din Regatul Unit cu 30%, dar le va reduce cu 15% in urma deprecierii lirei sterline fata de euro - moneda in care isi raporteaza rezultatele financiare.