Sindicatul UFO, care reprezinta aproximativ 19.000 de salariati de la Lufthansa, a dat managementului companiei termen limita pana la 1 noiembrie pentru a-si imbunatati oferta cu privire la salarii, pensii si conditii de munca.  

Intr-o scrisoare catre membrii sai, publicata luni pe internet, UFO a cerut personalului navigant de la Lufthansa sa se pregateasca de greva, adaugand insa ca a dat o ultima ocazie angajatorului pentru a raspunde cererilor sale, caz in care greva va fi anulata.

"Cerem conducerii Lufthansa sa ne prezinte o oferta imbunatatita pana joi la ora 17,00 (16,00 GMT)", a declarat presedintele UFO, Nicoley Baublies, transmite Agerpres.

Lufthansa a oferit personalului navigant posibilitatea de a continua sa se pensioneze la varsta de 55 de ani, insa cu conditia modificarii sistemului de pensii astfel incat majorarile anuale sa nu fie garantate, ci in functie de evolutiile pietei.

Aceasta inseamna ca in situatia scaderii pietelor contributiile la fondurile de pensii ale personalului navigant se reduc.  

In incercarea de a-si reduce costurile, Lufthansa a demarat negocieri cu reprezentanti diferitelor categorii de personal.

Conflictul cu sindicatul pilotilor de la Lufthansa s-a tradus prin 13 greve in ultimele 18 luni. Ultima a fost in septembrie, numai dupa ce un tribunal a decis ca actiunea este ilegala.  

Conducerea Lufthansa vrea sa infiinteze o noua divizie low-cost numita Eurowings, cu sediul in Austria, care va plati salarii mai mici decat in Germania si, de asemenea, va prelua o parte din rute in cadrul reorganizarii operatiunilor grupului.