Drumul judetean ar fi trebuit sa faca legatura intre sapte localitati din Lunca Cernii si Rusca Montana, si atat ministrul Muncii, cat si cel al Transporturilor si-au aratat entuziasmul in ziua inaugurarii. "Era nefiresc ca in perioada asta in care construim autostrazi, construim tot felul de mall-uri si de minuni ale tehnicii sa nu avem drumuri", spunea Ramona Manescu, ministrul Transporturilor.
 
Problema este ca investitia, facuta in buna parte din fonduri europene, nu-si are rostul atata timp cat drumului judetean ii lipsesc 6 kilometri. Deocamdata, el face legatura cu... o poteca din padure.

In Caras-Severin, santierul nici macar nu a inceput. Iar pe drumul forestier, putini se incumeta sa parcurga tot traseul, la pas sau cu caruta. "Ne intalnim cu animale salbatice sau porci mistreti. E rau ca ca s-a terminat chiar acolo, in varful dealului, in loc sa vina sa trecem si noi hotar cu Rusca", se plange un localnic.

Aproape 80 de familii au rude in localitatile de la granita dintre Hunedoara si Caras-Severin. Le desparte insa drumul forestier de sase kilometri.

Oficialitatile locale din Hunedoara privesc, totusi, cu optimism situatia. "Speram ca in urmatorii ani sa inainteze si cei de la Caras un pic si sa ne deschida si partea asta cu Banatul", sustine Daniel Zepa, viceprimarul din Lunca Cernii.
 
La randul lor, cei din Caras-Severin au o explicatie pentru aceasta situatie absurda. "Am avut pana acum alte prioritati, avem foarte multe drumuri in lucru in judet si, cu certitudine, se va face legatura. Eu zic ca in 2014 vom rezolva si problema aceasta", puncteaza Ilie Iova, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin.

Asa ca, deocamdata, oamenii vor fi nevoiti, ca si pana acum, sa faca un ocol de 80 de kilometri pentru a ajunge dintr-o localitate in alta.