Destinatiile catre si dinspre care va zbura operatorul aerian de cinci stele de pe Otopeni sunt Bangkok (715 euro), Dubai (945 euro), Denpasar (433 euro), Maldive (903 euro) si Melburne (1.320 euro).

"Initial, operam patru zboruri pe saptamana din Bucuresti, cu aeronave Airbus A320. In viitor, vrem sa crestem capacitatea in Romania si sa ajungem in patru-sase luni la zboruri zilnice. Vom introduce, de asemenea, aeronave cu capacitate mai mare, model A321. Am ales Romania pentru ca este o tara importanta in Europa de Est si are un potential turistic mare. De cinci ani voiam sa intram pe piata aeriana din Romania", a spus Al Baker intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti.

El a adaugat ca operatorul are in Romania 15 angajati.

Aeronavele Airbus A320, care vor opera zborurile spre Qatar, au o capacitate de 12 locuri la clasa business si 132 de locuri la clasa economic. Avioanele au ecrane TV fixate in spatarul scaunelor, cu programe la alegere.

Prezent la conferinta, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca intrarea operatorului aerian pe piata romaneasca ofera posibilitatea dezvoltarii relatiilor cu tarile din zona Golfului si a dezvoltarii pietei de turism din Romania.

"Pentru mine, ca ministru, nu poate fi decat o bucurie, ca prin acest zbor sa avem posibilitatea de a deschide si mai mult piata de turism a Romaniei pentru tarile din zona Golfului. Aceasta relatie pe care o cream azi cu Qatar Airways sprijina proiectele pe care le-am initiat cu un an in urma, in scopul de a lega cele doua piete. Toata economia romaneasca are de castigat in conditiile in care acest zbor faciliteaza posibilitatea celor care investesc in Romania, printr-o cursa directa", a spus Udrea.

La randul lor, reprezentantii Aeroportului Henri Coanda Otopeni au spus ca noul zbor spre Doha reprezinta o premisa pentru dezvoltarea relatiilor economice cu Orientul Mijlociu.

Qatar Airways este una dintre cele cinci companii aeriene carora Skytrax, un organism independent de monitorizare a industriei aviatice, le-a acordat un calificativ de cinci stele. Operatorul vrea sa-si extinda flota la 110 aparate in 2013, aproape dublu comparativ cu numarul de aeronave utilizate in prezent.

Odata cu lansarea rutei Doha-Bucuresti, reteaua Qatar Airways ajunge la 22 de destinatii. In ceea ce priveste numarul de calatori transportati, in anul financiar 2009/2010, incheiat in martie, compania a inregistrat peste 14 milioane de pasageri la nivel international.