Ryanair, deja cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa cu o cota de piata de aproximativ 15%, a precizat ca va prelungi durata de functionare pentru un numar de 40 de avioane in ideea de a duce flota sa de avioane Boeing 737 la 585 unitati pana in 2024.

In primele sase luni ale exercitiului fiscal in curs, Ryanair a realizat un profit net de 1,17 miliarde de euro. Compania irlandeza intentioneaza sa dea prioritate cotei de piata in raport cu marja de profit si sa isi majoreze capacitatile cu aproximativ 13% in iarna aceasta comparativ cu o crestere medie de 9% la nivelul intregii industrii.

"Companiile aeriene clasice din UE sunt pe pozitii defensive, se restructureaza, ceea ce creeaza mai multe oportunitati pentru Ryanair, in special pe marile aeroporturi. Cea de-a doua jumatate a anului va fi o perioada dificila intr-un context de pret defavorabil dar tinand cont de avantajul nostru enorm in ceea ce priveste costurile comparativ cu orice alt transportator din Europa, Ryanair este bine pozitionata pentru a urma o strategie de crestere puternica", a declarat directorul general Michael O'Leary.

Ryanair si-a extins afacerile prin incheierea unor acorduri financiare cu micile aeroporturi indepartate de centrele oraselor, dar luni a anuntat ca pana la sfarsitul acestui an va incepe sa deserveasca in primul rand marile aeroporturi, ceea ce inseamna ca va creste presiunea pe companiile clasice. Ryanair a mai informat luni ca pana in luna februarie isi va recompensa actionarii cu 550 milioane de euro prin programe de rascumparari de actiuni.

Ryanair opereaza zboruri pe 21 de rute de pe aeroporturile din Romania si estimeaza ca in 2017 va transporta peste 1,9 milioane de pasageri in Romania, in crestere cu peste 30% raportat la 2016.