Ryanair transporta anual peste 100 de milioane de pasageri, iar 40 de milioane dintre acestia sunt transportati din si inspre Marea Britanie, unde companie irlandeza are cel mai important centru de operatiuni la aeroportul londonez Stansted.

Michael O'Leary a anuntat luni ca Ryanair va deschide un nou centru european de pregatire la Stansted, unde ar urma sa fie create 450 de noi locuri de munca in conformitate cu un program investitii de 1,4 miliarde de dolari in Marea Britanie. Cu toate acestea, aceste locuri de munca si aceste investitii ar fi puse in pericol daca Marea Britanie decide sa iasa din Uniunea Europeana.

"Vreau sa fiu foarte clar. Daca Marea Britanie nu mai este membra a Uniunii Europene atunci aceste investitii si aceste locuri de munca vor merge in alte tari. De aceea, Ryanair face campanie in favoarea ramanerii Marii Britanii in UE", a spus Michael O'Leary.

Seful Ryanair a mai spus ca tarifele pentru calatoriile cu avionul si costul vacantelor ar putea sa creasca pe termen lung daca Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana, pentru ca exista riscul ca Marea Britanie sa piarda accesul la regimul Open Skies.

Saptamana trecuta, directorul general de la compania aeriana rivala easyJet, Carolyn McCall s-a declarat si ea in favoarea ramanerii Marii Britanii in Uniunea Europeana, adaugand ca acest lucru ajuta la mentinerea preturilor la un nivel scazut.

"Consumatorii au beneficiat foarte mult de pe urma dereglementarii si preturilor scazute, precum si de pe urma expansiunii semnificative a rutelor", a spus Carolyn McCall.

Cei mai importanti 300 de oameni de afaceri din Regat, in favoarea Brexitului

Peste 300 de importanti oameni de afaceri le-au cerut alegatorilor britanici sa voteze pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana, afirmand ca, in opinia lor, “competitivitatea Marii Britanii este subminata de apartenenta tarii la UE", relateaza luni The Telegraph.

Intr-o scrisoare publicata in cotidianul britanic, oamenii de afaceri afirma ca birocratia Bruxellesului “sufoca fiecare din cele 5,4 milioane de firme britanice” si sustin ca un Brexit le-ar permite “sa creeze mai multe locuri de munca”.

Printre semnatarii scrisorii se numara Peter Goldstein, unul dintre fondatorii Superdrug, Steve Dowdle, fost vicepresedinte al Sony, David Sismey, director executiv al Goldman Sachs, si Sir Patrick Sheehy, fostul presedinte al British American Tobacco.

Scrisoarea este semnata de asemenea de sute de persoane avand legaturi cu intreprinderi mici si mijlocii si poate fi vazuta ca o incercare de a restabili echilibrul dupa ce Banca Angliei si Fondul Monetar International au avertizat saptamana trecuta ca un Brexit ar afecta economia Marii Britanii, noteaza sursa citata.

Scrisoarea din The Telegraph este semnata de 306 de lideri de afaceri in nume personal.

An de an, Uniunea Europeana cumpara mai putin de la Marea Britanie deoarece economiile sale stagneaza si milioane de muncitori nu au locuri de munca. Potrivit lui Mervyn King, fostul guvernator al Bancii Angliei, euro 'ar putea exploda'. Birocratia Bruxellesului sufoca fiecare din cele 5,4 milioane de firme britanice, chiar daca numai o mica partea dintre acestea fac afaceri cu UE”, se arata in scrisoarea publicata in The Telegraph.