Cea mai mare companie aeriana low cost din Europa are acum comenzi pentru 380 de avioane si controleaza aproximativ 14% din traficul din Europa.

Transporta in jur de 100 de milioane de pasageri pe an si vrea ca pana in 2024 sa ajunga la 160 de milioane de pasageri/an. 

"Ne extindem pe toate pietele din Europa. Vom ajunge la o cota de piata de 25%, in urmatorii 8-10 ani", a spus Michael O'Leary, potrivit Agerpres.

Beneficiind de cresterea numarului de pasageri si vanzarea participatiei de 30% detinuta la Aer Lingus, compania irlandeza analizeaza posibilitatea unei noi rascumparari de actiuni, precum si un dividend special.

O noua rascumparare de actiuni, dupa cea de 400 de milioane euro demarata la inceputul acestui an, ar urma sa se afle pe agenda reuniunii anuale a actionarilor din data de 24 septembrie, a spus O'Leary. 

In Romania, Ryanair a lansat joi programul de vara 2016 din Bucuresti, ce include patru noi rute catre Bologna, Milano Bergamo, Milano Malpensa si Roma. Noile rute vor transporta 1,1 milioane de pasageri pe an si vor sustine in jur de 800 de locuri de munca din activitati comerciale si servicii conectate Aeroportului Henri Coanda Bucuresti.