"Odata finalizat si cu toate optiunile exercitate, contractul trece de 22 miliarde de dolari la preturile de lista actuale. Va fi cea mai mare comanda de aeronave Boeing a unui operator aerian din Europa", se arata in comunicat.

Actiunile Boeing au urcat cu 1,78% in New York dupa publicarea anuntului.

Acordul va fi supus aprobarii actionarilor Ryanair la o adunare generala extraordinara programata la finele lunii noiembrie.

Potrivit comunicatului, noile Boeing 737 MAX au o capacitate de transport de 197 de pasageri, cu 8 mai multi decat actualele avioane din flota Ryanair, si vor contribui la reducerea cu 18% a consumului de combustibil. In plus, poluarea fonica va scadea cu 40%. Flota Ryanair este formata exclusiv din aeronave Boeing.

"Toate acestea vor contribui la scaderea costurilor Ryanair, care vor fi reflectate im tarife mai mici pentru pasageri", au declarat oficialii Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, intentioneaza sa isi extinda reteaua de zboruri si estimeaza ca va transporta in jur de 150 milioane de pasageri anual pana in 2019, de la 84,6 milioane de pasageri preconizati pentru anul acesta. Flota companiei include doar aeronave Boeing.

In Romania, compania opereaza zboruri pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.