Aeroportul din Singapore si-a depasit competitorii, si anume, Incheon, din Coreea de Sud, si Schiphol, din Olanda, care s-au clasat pe urmatoarele doua locuri.

Distinctia a fost acordata pe baza unor sondaje realizate de firma de consultanta si cercetare in turism international, Skytrax, care a intervievat peste 12 milioane de pasageri, timp de noua luni. Au fost luate in considerare 39 de produse si servicii, printre care check-in-urile, sosirile, transferul, cumparaturile, siguranta si imigrarea, pentru 395 de aeroporturi din lume. “Prin castigarea acestei prestigioase distinctii, Aeroportul Changi din Singapore isi intareste pozitia drept unul dintre cele mai bune din lume”, a declarat Edward Plaisted, presedintele Skytrax, citat de CNN.

Numai in 2012, pragul aeroportului a fost trecut de peste 52 milioane de pasageri, cu 1,8 milioane de tone de bagaje, castigandu-si reputatia prin servirea ireprosabila a calatorilor si multitudinea de servicii de entertainment pe care o pune la dispozitie.

Tururi gratuite de oras, acces la piscina, gradina sau cinema

Mai mult, Changi ofera calatorilor, care fac o escala de cel putin cinci ore, tururi gratuite de oras ori le permite accesul la piscina pentru 14 dolari, la gradini ori la salile de cinema de la fata locului. Aeroportul mizeaza pe "verde". Pe acoperis exista de asemenea si o gradina cu floarea soarelui. Iar intr-unul din terminale gradini cu cascade. Este, de asemenea, primul dintre aeroporturile care au pus la dispozitie Wi-Fi gratuit, castigand acelasi premiu si in 2000, 2006 si 2010.


“Este intotdeauna o placere sa vezi ca exista oameni care apreciaza ceea ce faci. Vom continua cu filosofia noastra dintotdeauna: sa punem pasagerul, consumatorul, clientul, pe primul plan”, a spus Tan Lye Teck, vicepresedintele companiei, intr-un interviu acordat in cadrul show-ului The Gateway, de pe CNN.

Amsterdam Schipol, desemnat "Cel mai bun aeroport din Europa"

Alte aeroporturi care au obtinut punctaje importante sunt Hong Kong International si Beijing Capital International, cinci dintre cele mai bune 10 fiind localizate in orasele din Asia de Est. Hong Kong a castigat titlul suprem de opt ori pana acum.

La categoria “Cel mai bun aeroport din Europa”, castigator a fost desemnat Amsterdam Schiphol, in timp ce Canada International Airport a fost desemnat "Cel mai bun aeroport din America de Nord". Pentru restul regiunilor, s-au remarcat Cape Town International, din Cape Town, Jorge Chavez International, din Lima, Panama Tocumen, din Panama, si Abu Dhabi International, din Abu Dhabi.