Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata, pentru sfarsitul de saptamana, prin ordin al ministrului delegat pentru Infrastructura, in subordinea caruia functioneaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, la solicitarea premierului Victor Ponta.

Astfel, incepand cu sfarsitul acestei saptamani si pana la 31 august inclusiv, in intervalul vineri ora 06.00-duminica ora 24.00, nu va mai fi perceputa o taxa pe Autostrada Soarelui.

Premierul a precizat ca a cerut sa se renunte la aceasta taxa dupa ce a observat cozile din week-end la statia de taxare pe Autostrada Soarelui. Presa a relatat ca, la sfarsitul saptamanii trecute, in minivacanta de Rusalii, soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia Fetesti, randul de masini intanzindu-se pe 20 de kilometri.

O masura similara a fost aplicata si in vara anului trecut, doar pentru luna august, cand Ministerul Transporturilor a decis ca soferii care merg vinerea spre mare si cei care se intorc duminica nu vor mai plati taxa pentru trecerea podului peste Dunare de la Fetesti.