"Va redam cu regret informarea postata pe pagina oficiala de Facebook a TAP Portugal, cu privire la decizia de suspendare a operarii catre/dinspre o serie de destinatii din portofoliul companiei, printre care se numara si Bucurestiul. Pana in acest moment nu ne-a fost remisa o comunicare oficiala care sa sustina aceasta informatie, fapt pentru care nu suntem inca in masura sa va informam cu privire la modalitatile efective de protejare a pasagerilor cu bilete deja emise pentru perioada in cauza si nici la situatia grupurilor contractate pentru sezonul primavara/vara. Vom reveni cu update-uri pe masura ce vom primi informatii si clarificari relevante de la headoffice", noteaza TAP Portugal Romania pe pagina sa de Facebook.

Cotidianul Magyar Hírlap, citat de MTI, noteaza ca reprezentantul TAP Portugal in Ungaria, Peter Szolnok, a declarat ca echipa manageriala numita anul trecut a adoptat o noua strategie operationala care prevede renuntarea la zborurilor pe anumite rute in incercarea de a maximiza profitul, transmite Agerpres.

La mijlocul anului trecut, guvernul portughez a selectat oferta depusa de consortiul Gateway pentru a prelua 61% din actiunile TAP Portugal, dupa o prima tentativa esuata in decembrie 2012.

Executivul de la Lisabona vrea sa vanda un pachet majoritar din actiunile TAP, urmand ca restul actiunilor sa fie date in doi ani.

Compania a anuntat in schimb ca va creste numarul zborurilor spre SUA si va dubla numarul celor nationale intre Lisabona si Porto.

Zboruri spre Lisabona din Bucuresti sunt operate de companii precum Austrian, KLM, AirFrance, Lufthansa, Alitalia, (toate cu escala) sau Blue Air si RyanAir.