Pe langa criteriile economice, de educatie, flexibilitatea de pe piata locurilor de munca si afacerile inovatoare, infrastructura a reprezentat si ea un punct de referinta, devenind, pentru unele tari, un veritabil calcai al lui Ahile.

Astfel, in clasamentul bazat pe nivelul de infrastructura, Statele Unite ale Americii s-au situat abia pe locul 25, fiind depasite de Arabia Saudita, Spania si Coreea de Sud.

Iata care sunt statele care se lauda cu cele mai bune strazi, cai ferate sau cele mai bune retele de transport aerian, potrivit topului citat de Business Insider:

1. Elvetia – are cea mai buna infrastructura de cai ferate.

2. Singapore – tara cu cea mai buna retea de transport aerian, ocupand in acelasi timp locul doi pentru calitatea portuara.

3. Finlanda – ocupa locul sase la cai ferate si locul 7 la calitatea porturilor.

4. Hong Kong – locul 1 pentru numarul de abonamente la telefonie mobila pe cap de locuitor si locul al doilea pentru infrastructura din transporturi.

5. Franta – ocupa locul 1 pentru calitatea soselelor si locul al patrulea pentru cea a liniilor ferate.

6. Emiratele Arabe Unite – locul al doilea la calitatea soselelor si locul al treilea pentru infrastructura din transporturi.

7. Islanda – este a doua clasata pentru calitatea sistemului de energie electrica si pe locul sase, pentru liniile de telefon fix, raportate la numarul locuitorilor.

8. Austria – ocupa locul 7 atat pentru calitatea drumurilor sale, cat si pentru cea a livrarii de energie electrica.

9. Germania – locul secund la numarul de linii telefonice fixe pe cap de locuitor.

10. Olanda – ocupa locul 1 in materie de infrastructura portuara si alimentare cu energie electrica.