Ministerul Transporturilor, actionarul majoritar al companiei de stat, a anuntat vineri seara ca Tarom a semnat contractul de achizitie a doua aeronave noi Boeing 737-800 NG, cu o configuratie de 189 de locuri.

”Avioanele sunt achizitionate in leasing operational pe o perioada de zece ani”, a precizat Minsiterul Transporturilor intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, livrarea aeronavelor catre operatorul aerian va fi facuta in cursul acestei luni.

Tarom a publicat, pe pagina oficiala de Facebook, cateva imagini cu interiorul uneia dintre cele doua aeronave, urmand ca fotografiile cu exteriorul sa fie publicate dupa ce avionul este vopsit in culorile si cu sigla companiei.

Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom prevede achizitia a 30 de avioane. Negocierea tranzactiei s-a purtat cu o companie de leasing.

Oficialii Ministerului Transporturilor au precizat ca flota Tarom trebuie reinnoita ca urmare a iesirii din flota, anul trecut, a doua aeronave Airbus A310, dupa ce compania a fost nevoita sa renunte la anumite rute pe care nu mai avea cu ce sa le opereze.

Citeste si: Tarom a renuntat la ultimul transatlantic din flota. Cum arata Transilvania, aeronava scoasa "la pensie" dupa 24 de ani de activitate

”Mentionam ca cele doua aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluata de catre noile aeronave”, se precizeaza in comunicat.

Flota companiei numara 21 de aeronave, dintre care doar 19 opereaza in acelasi timp, din cauza operatiunilor de mentenanta.

Compania Tarom a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air. Liderul pietei, din punct de vedere al numarului de pasageri transportati, este Wizz Air.