Noua ruta este inclusa in orarul de vara al companiei Tarom, in perioada 4 iunie - 27 septembrie 2016.

Biletele au fost puse in vanzare din ianuarie, iar preturile pornesc de la 149 euro, pentru un bilet dus-intors cu toate taxele incluse, la achizitionarea de pe site-ul Tarom. 

Aceasta ruta va fi operata cu o aeronava Boeing B737, configurata exclusiv cu clasa economic.

Alicante este a patra destinatie operata de Tarom in Spania, dupa Madrid, Barcelona si Valencia. Noua destinatie din portofoliul companiei aeriene, este una dintre cele mai moderne si mai frumoase orase de pe coasta Spaniei. Denumita Alacant in limba catalana, cu o medie de 300 zile insorite pe an, Alicante este un fost sat pescaresc care s-a transformat intr-un oras in plina expansiune, atat din punct de vedere turistic cat si de business”, a declarat directorul general al Tarom, Gabriel Stoe.

Biletele sunt disponibile la vanzare pe site-ul companiei si prin agentiile proprii si partenere din Romania. Potrivit comunicatului, pasagerii zborurilor Tarom beneficiaza de transport gratuit al bagajului de cala in limita maxima de 23 kg (1 bagaj pentru Clasa Economy) +10 kg bagaj de mana, check-in gratuit in aeroport, la kiosk, online si pe mobil si acordarea unei mese calde la bordul aeronavei insotita de racoritoare si ceai sau cafea.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a fost infiintata in 1954. Aceasta isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membra a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).