Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara, compania aeroana Turkish Airlines a ales ca, in cazul in care aeronavele sale nu vor putea ateriza, de acum incolo, pe aeroportul din Belgrad (Serbia), din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in principal a cetii, sa fie redirectionate si sa aterizeze la Timisoara.

”Aceasta decizie a fost luata de catre compania aeriana datorita conditiilor excelente ale infrastructurii existente pe Aeroportul Timisoara: pista de 3.500 de metri care poate asigura aterizarea oricarui tip de aeronava si sistemului de balizaj luminos si de radionavigatie performant pentru aterizare in conditii de vizibilitate redusa. De asemenea, serviciile profesionale oferite pasagerilor si personalul specializat asigura eficienta in desfasurarea in conditii optime a operatiunilor aeriene”, se arata in comunicat.

Intre Timisoara si Belgrad sunt aproximativ 160 de kilometri, distanta care se poate parcurge pe sosea in circa doua ore.

Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara mai este folosit ca aeroport de rezerva de catre companiile Air Serbia, Etihad Airways, Lufthansa, Wizz Air si Tarom, in special pe perioada iernii.