Compania din San Francisco a anuntat ca va opri serviciul utilizat de 2.000 de soferi privati din Danemarca incepand din 18 aprilie, din cauza reglementarilor care ar impune licentierea masinilor care sunt folosite ca taxiuri, precum si instalarea de senzori pentru scaune si aparate de taxat, in loc ca un smartphone sa calculeze costul curselor, asa cum procedeaza Uber.

Decizia Uber de a se retrage din Danemarca a fost luata in urma unei propuneri a guvernului acestei tari de a inaspri reglementarile in domeniul taximetriei si a unei decizii a justitiei, de la sfarsitul anului trecut, potrivit careia compania ofera un serviciu ilegl de taximetrie.

”Din nefericire, din cauza viitoarelor schimbari ale legislatiei, nu avem alta solutie decat sa inchidem serviciul”, a declarat un purtator de cuvant al companiei, adaugand ca Uber ii va sustine pe soferii care isi pierd locurile de munca.

El a spus ca Uber va continua sa colaboreze cu guvernul, in speranta ca acesta isi va actualiza propunerile de reglementari si va permite din nou danezilor sa se bucure de beneficiile unor tehnologii moderne, cum este Uber.

Decizia este ultima dificultate intampinata de Uber, care concureaza cu serviciile traditionale de taximetrie cu aplicatia care ii pune in contact pe soferi cu clientii.

Uber are probleme si din cauza reglementarilor din Germania, Marea Britanie si Franta.

Purtatorul de cuvant al Uber a precizat ca acesta va pastra 40 de ingineri in orasul danez Aarhus, care dezvolta software pentru piata globala.