Potrivit unui comunicat al operatorului, programul colaborează cu două şcoli - Trener Kft în Nyiregyhaza şi Egnatia Aviation în Kavala, Grecia. Cursurile vor începe în lunile iulie şi septembrie cu Egnatia şi în noiembrie cu Trener Kft.

Programul integrat constă în 750 de ore la sol, 60 de ore în simulator şi 145 de ore de antrenament de zbor pe parcursul a 16 sau 21 de luni la una dintre cele mai experimentate şcoli de zbor partenere Wizz Air.

Cadeţii care absolvă cu succes programul 'Pilot Academy' îşi pot începe activitatea la Wizz Air în calitate de Pilot Trainees (pilot în pregătire). După terminarea următoarelor programe Airline Transition Program, Type Rating Course, Line Training, precum şi a altor training-uri interne în cadrul Wizz, au oportunitatea de a începe să zboare în calitate de co-piloţi în întreaga reţea Wizz Air, progresând în carieră.

“Suntem încântaţi de lansarea Wizz Air Pilot Academy în România, una dintre cele mai importante ţări din reţeaua Wizz, unde avem şase baze şi aproximativ 900 de angajaţi (...) Mă bucur că prin intermediul acestui program putem să oferim următoarei generaţii de cadeţi aspiranţi din România oportunităţi unice pentru a face parte din echipa Wizz, prin susţinerea pe care le-o acordăm să-şi îndeplinească visul de a deveni piloţi”, a declarat Diederik Pen, vicepreşedinte executiv şi Chief Operaions Officer la Wizz Air.

Wizz Air are peste 3.500 de angajați, operează o flotă de 90 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 145 de destinaţii din 44 de ţări. Operatorul a transportat 28,2 milioane de pasageri anul trecut.

Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene.