Vicepresedintele executiv al companiei Wizz Air, John Stephenson, a declarat ca operatorul low-cost va aloca, incepand din data de 1 noiembrie, o a doua aeronava, de tip Airbus A320 cu 180 de locuri, care sa opereze pe aeroportul din Timisoara, unde acum este o singura aeronava.

Totodata, incepand din 2, respectiv 3 noiembrie, compania va opera doua zboruri saptamanale de la Timisoara spre Munchen si Torino, urmate de doua zboruri spre Bruxelles si Frankfurt. Noile destinatii vor avea tarife incepand de la 109 euro.

Potrivit sursei citate, tot din toamna, de la Timisoara la Milano va creste numarul zborurilor saptamanale, de la patru la cinci. De la Timisoara la Roma vor fi patru zboruri saptamanale fata de trei cate sunt acum, de la Timisoara la Londra vor fi, de asemenea, patru zboruri saptamanale fata de trei cate sunt in prezent, iar de la Timisoara la Dortmund vor fi trei zboruri saptamanale, fata de doua cate sunt in prezent.

La ora actuala, compania Wizz Air opereaza zboruri de pe Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara catre Paris, Dortmund, Londra, Milano, Venetia, Bologna, Roma, Madrid si Valencia.

Operatorul a anuntat, totodata, ca introduce, din iarna, noi curse din Cluj-Napoca spre Koln,Nürnberg, Geneva si Malmo si va extinde flota pe Aeroportul International "Avram Iancu" din oras cu o noua aeronava de tip Airbus A320.

Vicepresedintele executiv al companiei Wizz Air, John Stephenson, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca a patra aeronava Airbus A320 va fi alocata Aeroportului International "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, ceea ce inseamna extinderea operatiunilor de pe acest aeroport si cresterea capacitatii cu 30 la suta.

De asemenea, vor fi lansate patru noi rute, de doua ori pe saptamana, spre Koln, Nürnberg, Malmo si Geneva, care vor fi operate din octombrie si decembrie, astfel incat compania va oferi, in total, 20 de rute internationale spre zece tari. Totodata, va creste si frecventa zborurilor saptamanale spre destinatii mai vechi, cum sunt Milano, Paris, Roma, Dortmund si Bologna.

Reprezentantul Wizz Air a adaugat ca, probabil, peste cinci ani compania ar putea lansa si curse aeriene spre destinatii "scurte”, precum Budapesta.

In prezent, Wizz Air opereaza 84 de rute din Romania catre 40 de destinatii. Wizz Air a transportat anul trecut in si dinspre Romania 3,2 milioane de pasageri, fata de 2,7 milioane in 2012. Operatorul ungar zboara de pe cinci aeroporturi din Romania, urmand ca din aceasta vara sa zboare si de pe aeroporutul din Craiova, catre sase rute.

Wizz Air opereaza o flota de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigura legatura intre 95 de destinatii din 35 de tari.