Wizz Air a anuntat cresterea capacitatii de transport prin adaugarea unei noi aeronave bazei din Bucuresti.

Incepand cu noiembrie 2016, capitala Romaniei va dispune de 9 aparate de zbor.

Noua aeronava, un aparat A321, va deservi din toamna cea mai recenta ruta exotica spre Tenerife si va contribui la cresterea frecventelor rutelor deja existente catre destinatii populare.

Biletele catre noua ruta sunt deja puse in vanzare si pot fi rezervate pe wizzair.com la preturi incepand de la 229 lei.

Prin alocarea noii aeronave, Wizz Air anunta o investitie suplimentara de 100 milioane euro la baza din Bucuresti, iar numarul total de angajati din Romania urmeaza sa depaseasca 600.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana in Romania, iar Bucurestiul gazduieste cea mai mare baza de operare. Astazi livram primul aparat A321, al optulea cu baza la Bucuresti. Este cel mai performant avion cu un singur culoar (single-aisle) al momentului si cel mai eficient din punct de vedere economic, asigurand costuri de operare mai scazute. Acest lucru inseamna preturi mai mici pentru clientii nostri si, implicit, un avantaj competitiv pentru noi. A noua aeronava care va fi alocata bazei de la Bucuresti si care va fi livrata in decembrie a.c., va conduce la un numar de 3,6 milioane de locuri disponibile in 2017, ceea ce inseamna o crestere anuala de 24% si reflecta angajamentul nostru pentru piata din Romania si baza de la Bucuresti. Suntem mandri sa ramanem cel mai mare contribuitor la dezvoltarea aviatiei romanesti si permanent atenti la nevoile clientilor nostri”, a declarant, intr-o conferinta de presa, Jozsef Varadi, CEO Wizz Air.

Compania low cost a fost fondata in septembrie 2003, iar primul zbor operat de Wizz Air a decolat pe 19 mai 2004, de la Katowice, Polonia .In present, Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrala si de Est, care opereaza o flota de 67 de aeronave Airbus A320 si A321 si ofera mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigura conexiunea intre 124 de destinatii din 39 de tari. Wizz Air este listata la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ si este inclusa in calculul indicilor FTSE 250 si FTSE All-Shares.