Bruxelles-Zaventem, cel mai mare aeroport din Belgia, pe unde trec peste 23 de milioane de pasageri anual, ramane inchis pana la noi dispozitii, fortand companiile aeriene sa modifice rutele spre alte aeroporturi regionale sau spre tarile vecine, mai ales Olanda si Germania, scrie Agerpres.

Redirectionarea traficului de pasageri si pierderea veniturilor afecteaza Brussels Airlines, detinut in proportie de 45% de operatorul aerian german Lufthansa. Aeroporturile regionale din Liege si Antwerp ofera o alternativa limitata numai pentru zborurile pe distanta scurta, a declarat un purtator de cuvant al operatorului belgian.

Aeroportul din Bruxelles a efectuat marti o serie de teste pentru a se asigura ca lucrarile de reparatie, realizate dupa dublul atentat sinucigas din terminalul de plecare, sunt satisfacatoare, insa fara sa precizeze data redeschiderii.

"Pentru a testa circuitul pasagerilor, aeroportul organizeaza, marti, o simulare de anvergura, in cursul careia 800 de angajati ai aeroportului vor putea testa infrastructurile temporare de inregistrare", se arata in comunicatul Brussels Airlines.

Atentatele comise pe 22 martie la aeroport si o statie de metrou din Bruxelles au facut cel putin 35 de morti si 340 de raniti, potrivit ultimului bilant anuntat de autoritatilor belgiene.