”Compania a achiziţionat un teren de 40 hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Părţile contractante au convenit să păstreze confidenţialitatea cu privire la preţul de cumpărare. Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an. Liderul European în electrocasnice intenţionează să înceapă producţia de maşini de spălat în anul 2020”, a informat compania, relatează news.ro.

După construirea unor noi facilităţi de producţie, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană. ”Compannia BSH a făcut anunțul în 27 martie că va investi în Simeria 110 milioane de euro. Imi venea să ies pe stradă și să strig în gura mare că sunt șanse să se deschidă firma aici. Aceasta investiție va crea câteva sute de locuri de muncă și sperăm ca prima mașină de spălat produsă aici, la Simeria, să fie la începutul anului 2020” a declarat Emil Ioan Rîșteiu, primarul orașului Simeria, citat servuspress.ro.

"În ultimele luni am căutat intens o locaţie potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiţii ideale pentru producerea maşinilor de spălat moderne precum şi logistica necesară", spune Mihai Voicila, director general al filialei BSH din România.

În cadrul unităţii, vor fi create peste 700 de locuri de muncă în următorii ani.

”Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor şi de a face viaţa de zi cu zi mai uşoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de site-uri de producţie şi de centre logistice de primă clasă”, a adăugat ea.

Filiala română BSH a fost înfiinţată în 1999 şi comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff şi Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, maşini de gătit, maşini de spălat, uscătoare, maşini de spălat vase, aspiratoare, roboţi de bucătărie şi maşini de cafea.

BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanţi producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 şi peste 61.800 de angajaţi.

BSH, companie a Grupului Bosch, produce în aproximativ 40 de fabrici şi este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de ţări.