Ca urmare, in aproximativ doua saptamani, tara noastra va primi de la Comisia Europeana aproximativ 480 milioane euro, sume care au fost blocate, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, la Guvern. 

"Urmare a eforturilor depuse in ultimele patru luni si a verificarilor efectuate la solicitarea Comisiei Europene, saptamana aceasta, Romania a primit decizia privind ridicarea intreruperilor de plati si a pre-suspendarii pentru Programul Operational Resurse Umane, POSDRU 2007 - 2013, ceea ce inseamna ca, in perioada imediat urmatoare, in aproximativ doua saptamani, Romania va primi de la Comisia Europeana circa 480 milioane de euro, sume care erau blocate, ca urmare a deciziei Comisiei de intrerupere a platilor", a mentionat Nica. 

Ministrul Fondurilor Europene sustine ca, in ceea ce priveste Programul Operational Mediu si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, au fost finalizate misiunile de audit nationale si ale Comisiei Europene. 

"Asteptam in jurul datei de 15 septembrie o decizie referitoare la ridicarea intreruperii platii. Fara a ma pronunta inaintea Comisiei Europene, consider ca masurile care au fost luate de statul roman corespund cerintelor Comisiei Europene si asteptam o decizie pozitiva", a mai spus Nica.