Cine ar fi crezut ca merele obisnuite pot capata personalitate si pot transmite mesaje ? Polonezii au venit la noi cu o tehnologie care ar putea prinde macar la clientii indragostiti. Pe aceste fructe scrie I love you.

"Cand marul e complet verde, trebuie sa lipim un ambalaj astfel incat soarele sa nu patrunda si sa-l inroseasca. Ia mult timp si trebuie sa acoperim si pomii pentru ca nu vrem sa pierdem aceste mere", spune o poloneza.

Englezii, mai inspirati decat noi, vor sa ne cumpere sfecla rosie pentru ca mai apoi sa ne-o vanda tot noua, sub forma de suc.

Mai scumpe decat produsele obisnuite, cele ecologice isi fac loc incet, dar sigur, in cosurile noastre. Romania ocupa in prezent locul 4 in topul producatorilor dupa spanioli, francezi si italieni.

Cel mai bun promotor a fost Mayo, o lama de un an care mananca doar fructe, legume si sucuri bio.

Mircea Ceoceanu: "Stapana lui Mayo i-a dat mere si refuza, si cand i-am dat eu ecologioce le-a mancat pe nerasuflate.

La targ a venit si Daciana, sotia premierului, interesata de produsele bio.

In ceea ce priveste zootehnia, rasele de carne constituie marea miza a fermierilor, indiferent ca vorbim de porci, oi sau vite.

Romanul consuma 60 de kilograme de carne pe an, sub media europeana care este de 85 de kg.