Pe baza raportului, Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor cere Judecatoriei Oltenita, anularea a 11 titluri de proprietate acordate in perioada 2007 - 2009.

Dintre cei care ar fi primit ilegal parcele, trei sunt angajati ai primariei de la Nana si ar putea fi obligati sa plateasca pretul terenului, la valoarea actuala.

In documentul Guvernului se arata ca 11 persoane, dintre care 3 angajati ai primariei din localitate si sotia unuia dintre consilierii locali, au primit teren la Nana fara sa dovedeasca dreptul la mostenire.

Improprietarirea acestora cu suprafata totala de 59,76 hectare ar fi fost facuta ilegal. Acum, Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor cere instantei sa constate nulitatea absoluta a celor 11 titluri de proprietate.

Numai ca, in 2009 si in 2010, toti cei in cauza au vandut parcelele unui investitor italian de la care, pe 9 septembrie 2013, Ioana Basescu a cumparat mosia de 290 de hectare.

Potrivit legislatiei in vigoare, instanta ar putea decide ca persoanele improprietarite ilegal sunt bune de plata. Legea fondului funciar 169/1997 spune ca: "In cazul unor instrainari succesive ale terenurilor, cel care a vandut terenului pe baza titlului constatat nul este obligat sa remita pretul actualizat fostului proprietar ramas fara teren"

Asadar, familia presedintelui Traian Basescu nu are emotii ca va pierde 60 de hectare din mosia cumparata anul trecut cu pretul de 4.500 de euro pe hectar. Contactata telefonic, Ioana Basescu nu a dorit sa comenteze situatia, precizand insa ca este un cumparator de buna credinta.