"Pretul conteaza foarte mult pentru consumator. carnea de pui este cea mai ieftina, cam 7 lei pe kilogram, fara TVA, la poarta fabricii. La pretul asta dam faliment", a declarat, pentru Mediafax, Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania. 

El a spus ca anul trecut carnea de pui se vindea la poarta fabricii cu 7,5 lei pe kilogram, fara TVA, pret la care producatori abia isi acopereau cheltuielile. 

"Practic, la pretul cu care se vinde carnea acum, producatorii inregistreaza pierderi si s-ar putea sa aiba probleme in viitor. Daca s-ar ajunge din nou la 7,5 lei pe kilogram ar fi mai bine", apreciaza Van. 

Consumul de carne de pui in Romania este 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeana.

Consumul a urcat din 1990, cand era la 16 kilograme pe an, pana la 24 kilograme, in 2009, dupa care a inceput sa scada. 

Productia avicola din Romania, insumand carnea de pui, ouale si materialul biologic, depaseste un miliard de euro pe an.