"Este un joc politic pe care il face USL in ansamblul sau", a spus presedintele. El a mai adaugat ca nu si-ar fi permis sa faca ilegalitati.

Basescu a spus ca fiica sa, Ioana, a achizitionat cinstit un teren, cu credit de la CEC, singura banca ce finanteaza agricultura. "E o afacere de familie cinstita, pe care nu aveam de ce sa o mai aman", a precizat Traian Basescu, citat de Mediafax.

"Creditul este la dobanda pietei, din ziua in care s-a facut contractul de credit. Fiica mea a depus dosarul la sucursala Victoria, pentru ca CEC este singura banca care finanteaza agricultura, bancile austriece nu o fac. Politica e pornita de pe vremea lui Boc, cand s-a stabilit ca unul din obiectele de activitate sa fie finantarea agriculturii. Marea majoritate a oamenilor din agricultura se finanteaza de la CEC. Povestea cu dobanda, ca e mica, e adevarat ca scrie 6,53, dar este dobanda anuala 7,1, peste dobanzile cu care se finanteaza societati agricole. Fiind persoana fizica, s-a dat aceasta dobanda", a spus seful statului.

Acesta a declarat ca a discutat cu consilierul Radulescu despre acest subiect, legat de teren, pentru ca a dorit sa se sfatuiasca cu acesta.

"As vrea ca in familie sa mai luam pamant, sa mai adaugam macar pana la 500 de hectare"

"As vrea ca in familie sa mai luam, sa mai adaugam macar pana la 500 de hectare, ca sa faci rentabila si achizitia in leasing de masini agricole", a marturisit presedintele. Oficialul a precizat ca nu va iesi din politica si nici nu va cultiva singur acest pamant. "Nu eu voi sta pe tractor. Va trebui sa angajez un inginer, un om de meserie", a mai spus Traian Basescu.

Presedintele Romaniei a aratat ca s-a consultat cu mai multi agricultori si oameni din domeniu, nu doar cu consilierul prezidential Adrian Radulescu, dar nu le va spune numele, pentru ca, probabil de a doua zi se face o comisie de ancheta si pentru ei: "Astea-s vremurile, vad ca e o comisie la Senat, se mai face una cu Camerele reunite, notarii au facut si ei o comisie (..) Cred ca si astia, Uniunea Compozitorilor, trebuie sa faca o comisie, pentru ca, prin lanul de grau care a rasarit, canta greieri, si mai trebuie o comisie, sa vedem de ce canta greierii pe tarlaua familiei Basescu."