Marius Boroi s-a apucat de agricultura de cativa ani. Si-a investit banii stransi dupa ce a lucrat pe mare intr-o sera de 40 de mii de metri patrati. In timp, si-a dezvoltat afacerea si cu ajutorul unor fonduri europene, iar acum produce 1 milion de fire de rasaduri bio.

Anul trecut a trimis cateva si la schiturile romanesti de la muntele Athos. Dupa ce au gustat din dulceata unor rosii adevarate, calugarii s-au convins. Asa ca vor primi ca donatie si anul acesta aproape o mie de fire de ardei, vinete si castraveti, neatinse de substantele chimice.

In aceasta perioada plina de scandaluri in domeniul alimentar, tot mai multi agricultori cultiva legume bio. Este si cazul lui Ilie Nicolae, care a renuntat la slujba lui de sofer de TIR. Si-a ridicat un solar de o mie de metri patrati, in care cultiva ridichi, spanac, salata si ceapa.

Agricultorii admit insa ca pe langa multa munca mai au un dezavantaj. Marfa lor nu rezista mult, asa ca incearca sa lase din pret ca sa nu fie doborati de concurenta.