"Este necesara marirea taxei pe terenurile care nu sunt lucrate. Daca acest guvern nu va introduce pentru anul fiscal urmator, face o mare eroare, pentru ca introducerea acestei taxe va duce si la consolidarea suprafetelor de teren", a spus Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El i-a intrebat pe premierul Emil Boc si pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, aflati in sala, daca aceasta taxa a fost introdusa in Codul Fiscal, la modificare. Raspunsul premierului a fost negativ.

"Domnul ministru Tabara spune ca sigur ii da drumu', ceea ce e bine", a conchis seful statului.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, in 13 august, ca ministerul pe care il conduce are pregatit un proiect de lege care prevede sanctionarea proprietarilor care nu isi intretin terenurile, propunerea urmand sa intre in dezbatere in acest an.

"Proiectul este facut, trebuie sa ii dam drumul, sa vedem, prin initiativa parlamentara sau prin Guvern", a spus Tabara.

Ministrul Agriculturii a precizat ca, in mod cert, proiectul va fi luat in discutie in acest an, iar pana la inceputul sesiunii parlamentare se va discuta forma prin care se va adopta.