"Nu s-a putut merge pe o reducere a TVA la carne de la 1 ianuarie, pentru ca asta ar fi insemnat sa gasim alte resurse pentru a acoperi veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat. Dar exista intentia si ramane ca un obiectiv al Guvernului ca pe parcursul anului 2015 sa analizeze si in masura in care veniturile permit sa putem sa procedam la reducerea TVA la urmatroul produs, si eu cred ca cel care are nevoie imediat de reducere este sectorul carnii, si nu numai carnea, pentru ca toate produsele pornind pe tot lantul de productie", a spus Constantin.

Referitor la segmentul carnii si la intregul lant de productie, ministrul a afirmat ca piata depaseste 3 miliarde de euro.

"Vom fi foarte atenti la ceea ce inseamna incasari la bugetul de stat si in masura in care ne vor permite vom indeplini si aceasta obligatie fata de acest sector", a mai spus Constantin.

Reprezentantii producatorilor din industria carnii au solicitat in mod repetat reducerea TVA pentru acest sector.

Referitor la bugetul pe 2015, ministrul a precizat ca alocarile permit Ministerului Agriculturii sa realizeze obiectivele stabilite cu fermierii, inclusiv plata subventiei la motorina pe ultimul trimestru din acest an si pe primele trei trimestre din 2014.

"Eu cred ca bugetul pe 2015 este unul bun pentru Ministerul Agriculturii, un buget care ne permite sa ne indeplinim toate obiectivele pe care le-am stabilit cu fermierii. Vineri, in sedinta de Guvern, se va aproba bugetul pe anul 2015 si va fi transmis Parlamentului spre dezbatere, vom avea o hotarare prin care vom plati motorina pe trimestrul IV al acestui an. Bugetul permite si plata motorinei pentru primele trei trimestre din anul viitor", a spus ministrul.

El a adaugat ca a vrut sa usureze si munca viitorilor ministri ai Agriculturii si a agreat cu fermierii cum vor arata subventiile din 2015 pana in 2020.

Potrivit proiectului de buget, cheltuielile Ministerului Agriculturii pentru anul viitor sunt de 23,59 miliarde de lei, fata de cele 19,4 miliarde de lei alocate initial pentru 2014 (18,55 miliarde de lei dupa cele trei rectificari).