La fel ca si in cazul celulelor stem, materialul seminal se pastreaza in containere cu azot lichid, la -195 de grade celsius. Se decongeleaza apoi si se aduce la temperatura corpului.

Ei sunt campionii care ii aduc lui Mircea Roman incasari de 1 milion de euro pe an. Un investitor neamt l-a invatat pe Mircea ca 180 de tauri, care au cunoscut faima in Europa, pot produce aproximativ 1.000 de doze de material seminal intr-un an. Pentru o doza de 30 de miligrame grame, europenii, chinezii si iranienii platesc intre 15 si 20 de euro, un pret de 4 ori mai bun decat investitorii romani. Ramane cu un profit de 10%.

"Vindem si in nordul Europei, in tari ca Suedia, vindem in afara comunitatii europene, in Croatia, in Bosnia, in Serbia. Acuma vindem in Iran, suntem in faza sa spun asa aproape perfectata de a vinde in China. Ne pregatim pentru Rusia, Ucraina", declarata multumit Mircea Roman.  

Pe cat de vanjosi sunt acesti tauri, pe atat de expusi sunt pericolelor. Veterinarii romani ii pazesc mai ceva ca pe un presedinte si reusesc de vreme ce animalele noastre au scapat de temuta boala a limbii albastre, care a distrus zeci de rase de bovine in Franta si Anglia.

"E in avantajul crescatorilor din Romania, de fapt de aceea am si fost admisi si de a intra pe teritoriul Asiei Mici, pe teritoriul Chinei", mai spune Mircea Roman.

Pentru ca Ministerul Agriculturii nu are un program coerent de reproducere a animalelor, mai multe rase de animale sunt pe cale de disparitie. Nu avem tehnologie pentru conservarea materialului seminal.