Intr-un moment in care autoritatile se plang de piata neagra nefiscalizata, dar sunt acuzate de federatii ca "omoara micul agricultor" daca il pun sa declare la stat tot ce vinde, cand sute de proiecte de dezvoltare rurala sunt selectate pentru a putea fi sprijinite prin ajutoare europene, dar nu pot fi demarate din lipsa de cofinantare, agricultura romaneasca se vede "mult mai complexa si mult mai diversa" prin ochii comisarului Ciolos decat se vedea prin ochii ministrului Ciolos, in urma cu un an jumatate.

"In timp, datorita reformei, datorita performantei agricole, Romania nu va putea mentine toti agricultorii de azi, dar nu cred ca un numar mare de agricultori este o povara. Daca agricultorii respectivi vor putea trai din activitatea agricola pe care o realizeaza, va fi un lucru bun din punct de vedere social in primul rand, al mentinerii locurilor de munca", a spus Ciolos.

Asta este doar o caracteristica a satului romanesc din 2020, potrivit comisarului european, care incepe sa contureze un profil al sateanului altfel decat cel in tusele gri cu care suntem obisnuiti in prezent.

Citeste interviul integral in Ziarul Financiar