GMO, condusa de investitorul Jeremy Grantham, manageriaza 112 miliarde de dolari. Grantham nu crede in stimulii oferiti de guvern ori in cumpararea de actiuni, insa pariaza pe lemn. Motivul este interesul foarte mare pe care China il manifesta in directia acestui produs.

Si, desi cumpararea unei paduri nu este tocmai cel mai la indemana lucru, investitia are toate sansele sa-si arate roadele bogate in viitorul apropiat.

“Lemnul este unul dintre ultimele bunuri valoroase pe care le putem gasi in natura si acesta este parte din motivul pentru care a fost evaluat atat de bine de-a lungul timpului. Daca insa chiar iti doresti sa detii lemn, trebuie sa fii constient ca trebuie sa ai grija de niste copaci si ca va dura pana acestia vor ajunge la maturitate. Este vorba de o perioada de asteptare de 10, pana la 15 ani, timp in care nu prea ai ce face. In plus, nu ai cum sa renunti la investitie, daca preturile scad. Dar previziunile de crestere de 5,9% arata destul de bine astazi”, spune Ben Inker, de la GMO, o companie care, pana acum, nu prea s-a inselat in previziunile facute.