Seful statului s-a referit la situatia irigatiilor, precizand ca toti agricultorii au problema costurilor ridicate ale acestor irigatii.

"Si la mine, in jurul pamantului, duce canalul de irigatii, dar e secat de cativa ani nu s-a adus apa in canal, pentru ca este foarte scump", a comentat Traian Basescu, adaugand ca "solutia, pe langa finalizarea canalului Siret-Baragan si Bucuresti-Oltenita, care au fost destinate sa rezolve problematica de irigatii, nu doar de transport, trebuie sa ne uitam inca o data la ceea ce ne-a dat Dumnezeu".

Traian Basescu a povestit ca s-a intalnit in Arad cu un fermier care avea o livada de piersici si care a rezolvat problema irigarii terenului cu un bazin colector, care aduna apa de ploaie.

"Omul, prin gravitatie, isi uda gradina. Oameni buni, uitati-va ce ploi avem acum, in unele judete. Daca am declansa o politica de colectare a apei care ne vine din ploi, din tornade, din stiu eu ce mai vine, pur si simplu putem iriga suprafetele agricole prin gravitatie, fara sa mai utilizam marile pompe de irigatii cu consumuri extraordinar de mari", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca statul trebuie sa fie si aici "un campion al sprijinului pentru agricultori, prin realizarea investitiilor, in mod obligatoriu".

Presedintele Basescu a mai spus ca este nevoie de o consolidare a suprafetelor agricole si a atras atentia ca totul este o poveste pana nu se face cadastru si cartea funciara.

"Stiu ce am patit. E o problema, cand omul nu are cadastru, degeaba te intelegi cu el, am vrut sa mai adaug cateva hectare, acolo, dar nu a mers pentru ca nu avea cadastru", a spus Basescu.