Chit ca nu traiesc in Africa in saracie, la fiecare 24 de ore, intr-una din fermele din provincie, 12 iepuri se sting de foame.

In ritmul acesta, Constantin, proprietarul, a pierdut trei sferturi dintre urecheati. Este atat de stramtorat, incat nu mai are cum sa dea in fiecare luna cate 800 de lei pentru furaje. Saracii iepurasi sunt tot mai flamanzi si mai slabiti, iar el este neputincios, desi ii iubeste ca pe copiii lui.

La case mult mai mari, directorul unei ferme de porci a sacrificat dintr-un foc 20.000 de capete. Alte cateva sute pleaca in excursie pana de Craciun in gospodariile oamenilor ori la alti crescatori.

Situatia este dramatica. In acest domeniu, 1.000 de oameni au ramas fara munca, iar cultivatorii isi vor vinde recolta de cereale fermierilor de peste hotare.

Patronatele spun ca subventiile pentru animale pe care le-au primit pana de curand sustineau intr-o mare masura afacerile. Spera ca macar spre sfarsitul anului piata sa se deblocheze printr-o crestere a vanzarilor de carne.