Asa ca practic este nevoie doar de un singur angajat, care sa porneasca la timp masinaria inteligenta, pentru ca de restul se ocupa un soft special conceput.

Silozul, care trebuia sa fie inaugurat abia anul viitor, a fost pus in functiune mult mai devreme, iar ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a dat o fuga pana la Gorj pentru a vedea cum functioneaza minunea computerizata.

"Cred ca astfel de lucruri trebuie incurajate in continuare, avem nevoie de capacitati din ce in ce mai multe pentru a preveni situatii ca in acest an, fericite zic eu, cu productie mare, dar sa avem capacitati incat producatorii sa stocheze si sa intervina pe piata atunci cand sunt conditii optime", a declarat ministrul.

Silozul are o capacitate de 9.000 de tone, iar firma care l-a construit are de gand sa-l umple cu cereale din productia proprie sau cumparand de pe piata.

In astfel de constructii cerealele sunt pastrate in conditii optime vreme indelungata si pot fi scoase la vanzare pe piata la momentul oportun.