Dupa 24 de ani petrecuti in armata, doamna Elisabeta s-a apucat de agricultura. In urma cu 4 ani, a investit peste 5.000 de lei intr-un sistem de irigatii. Iar acum, in gradina ei de peste 1.400 de mp, in trei solarii, legumele cresc in voie si ii aduc un profit considerabil.

"Nu faceam banii astia, in cinci ani nu mi s-a dublat, mi s-a triplat productia. Sunt mai scumpe pentru ca si calitatea este mai superioara", explica Elisabeta Rosca, agricultor.

Si un agricultor din Tiur si-a dotat solariile cu un sistem modern care l-a salvat de la faliment. "Anul asta am investit in sisteme de irigare prin picurare ca sa nu folosim foarte multa apa pentru ca este foarte scumpa", spune Sorin Berghean.

Sotii Grosu din Lancram cultiva legume de peste 15 ani si spun ca n-au mai vazut seceta ca anul acesta. Au investit 1.500 de lei si asa au salvat productia. 

In piata, agricultorii vand ardeii si gogosarii cu 6 lei kilogramul, vinetele cu 2 lei, iar strugurii cu 4 lei.  Iar intr-o luna buna, cei care au astfel de sisteme de irigatii castiga pana la 4.000 de lei.