Aceasta noua facilitate de finantare catre Expur completeaza finantarea anterioara BERD de 50 milioane de euro. Jumatate din noul imprumut provine direct de la BERD, restul pana la 30 milioane de euro fiind sindicalizat catre Société Générale si Rabobank.

Expur proceseaza seminte de rapita si floarea soarelui, producand ulei brut de rapita, ulei de floarea soarelui rafinat pentru consum, precum si sroturi proteice de rapita si floarea soarelui si biodiesel. Produsele sunt comercializate atat pe piata romaneasca, cat si la export.

Firma Expur, detinuta de grupul francez Sofiprotéol, a fost asistata in aceasta tranzactie de o echipa de avocati de la Tuca Zbarcea&Asociatii, coordonata de Cornel Popa, avocat asociat, si Cristian Radu, managing associate.

Expur este producatorul marcii de ulei vegetal Ulcom si se numara printre cei mai importanti producatori de ulei de la noi, o piata dominata de companiile americane Bunge si Cargill. In plus, printre jucatorii locali se numara si companiile Argus Constanta si Ultex Tandarei.

Finantari de 8,5 miliarde de euro

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste cinci miliarde de euro diferitelor sectoare din economie, care au atras investitii din alte surse de inca 8,5 miliarde de euro.

Pentru sectorul de agribusiness, BERD are un portofoliu de finantari care insumeaza 470 milioane de euro in 25 de proiecte.

Citeste si

Top 10 cele mai bine platite slujbe ale viitorului

Trenul Orient Express a oprit in Sinaia. Voiajul de lux costa 6.000 de euro