"Am sa fac tot ce este posibil sa promovez produsele romanesti, pe de o parte, iar pe de alta parte, sa asigur o protectie corespunzatoare producatorului si consumatorului roman pentru ca, din pacate, multe produse care ajung in Romania se vand pentru ca ajung din segmentul cel mai ieftin si efectiv otravim populatia si omoram producatorul roman. Repet: orice guvern are datoria sa isi apere si producatorul si consumatorul. Din cauza aceasta cred ca nu am facut suficient pana acum si eu va promit ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a ajuta romanul sa consume cat mai multe produse romanesti", a spus Achim Irimescu.  

Ministrul Agriculturii va reintroduce controlul la frontiera pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul ca in cazul multor produse din ''gama de jos" care ajung pe piata romaneasca sunt utilizate pesticide interzise pe piata europeana.  

Achim Irimescu nu a dorit sa nominalizeze tari de unde ar putea proveni produse pentru care sunt utilizate pesticide interzise in UE, dar a amintit cazul de acum cativa ani al unor transporturi de grapefruit din Turcia.  

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale gazduieste "Targul de Craciun" in perioada 18 - 20 decembrie, eveniment in cadrul caruia vizitatorii vor putea gasi produse alimentare de calitate, cum sunt cele traditionale atestate sau cele realizate dupa retete consacrate, a anuntat, miercuri, ministerul de resort.  

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a deschis oficial targul vineri, la ora 10,30, a facut un tur al expozantilor si a inmanat noi atestate de produse traditionale/consacrate din partea MADR, transmite Agerpres.