Astfel, potrivit unui comunicat remis de Ahold Delhaize, grup comercial internaţional care deţine lanţul de magazine Mega Image, cantitatea de legume povenită de la producătorii români a fost de 6.514 tone.

Cele mai mari creşteri de producţie la legume au înregistrat verdeţurile de primăvară, castraveţii, morcovii şi ardeii, se precizează în comunicat.

Un număr de peste 195 de producători locali de legume şi fructe participă la programul Mega Image "Gusturi româneşti de la gospodari", conform sursei.

Pe de altă parte, "în acest an, producătorii locali din program au cultivat responsabil legume de sezon pe o suprafaţă protejată în creştere cu peste 40 de hectare faţă de anul trecut, în zone renumite din întreaga ţară, doar în sistem tradiţional, direct pe sol, beneficiind de sprijin şi implicarea Mega Image", se menţionează în comunicat.

Programul Mega Image este coordonat de un inginer agronom care le oferă producătorilor consultanţă etapizată, de la analiza solului şi a apei, la planificarea culturilor sau la întreţinerea culturii pe perioada creşterii şi verificarea finală înainte de livrare în magazine.