Marius si-a dorit sa cultive pamantul, dar parintii il vedeau capitan de vas. La presiunea lor, s-a inscris la Universitatea Maritima din Constanta. Dar nu pentru mult timp.

"Am stat 5 minute, am vazut ca nu este de mine, si zic pe aici eu nu mai trec niciodata. M-am inscris la Horticultura fara sa spun la nimeni", explica Marius Boroi.

La 18 ani s-a imbarcat pe un vas comercial si a navigat doi ani ca sa castige bani pentru visul sau. Nu a vrut niciodata sa plece din Romania. In anul doi de facultate isi cumpara deja primele solarii. Trei nopti a dormit in camp ca sa fie sigur ca vor fi ale lui. 

In numai doi ani, Marius si-a amenajat, langa Constanta, 1.300 de metri patrati de solarii si produce anual 22 de tone de rosii ecologice. A luat un credit de 25.000 de euro din fonduri europene. Vrea sa-si ridice o casa, dar primul pe lista este un magazin de produse ecologice. Pana atunci, sta pe unde poate.

Fermieri din toata tara vin acum la Marius sa ia lectii de agricultura ecologica. Nu le ia nici un ban pentru asta. Este doar bucuros ca si altii au aceeasi pasiune.

"Nu pot sa ma las de Romania. In Romania este destul de greu sa faci afaceri, este multa birocratie, dar daca vrei poti face treaba. Avem pamant de cea mai buna calitate si este un atu sa faci agricultura ecologica”, spune Marius.

Acum, la 26 de ani, Marius se pregateste de doctorat si este cel mai mare producator de rasaduri ecologice din Dobrogea.