"In etapa urmatoare ar trebui sa discutam foarte mult despre ce inseamna TVA si nivelul accizelor la produsele agro-alimentare. Ar trebui gandit un TVA de sub 10%", a spus Tabara. 

El a adaugat ca daca TVA ar fi de 10% evaziunea fiscala ar primi "o lovitura puternica". 

Intrebat si daca a discutat cu delegatia FMI pe aceasta tema, ministrul a raspuns: "Eu as incerca sa ma vad cu ei, daca au timp. Stiu ca de aceasta data nu au in plan intalniri cu Ministerul Agriculturii", a raspuns Tabara. 

Reactia premierului Boc nu a intarziat sa apara. "Nu avem in discutie acest lucru", a spus prim-ministrul, la solicitarea jurnalistilor de a comenta propunerea privind reducerea TVA.

Reducerea taxei pe valoarea adaugata la 10% in cazul produselor agro-alimentare nu reprezinta pentru Guvern o tema de discutie in acest moment, a mai spus premierul.

Intentii privind reducerea TVA la alimente exista de cativa ani, fiind elaborat la un moment dat si un proiect de lege in acest sens. 

In martie 2011, premierul Emil Boc declara insa ca proiectul privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza nu are acoperire bugetara si ca toti specialistii consultati au spus ca aplicarea acestuia nu va duce la scaderea preturilor la alimente.