"Consumul de carne de vita si cal pe piata interna a scazut in aceasta perioada cu zeci de procente. Nu stim insa daca scaderea este din cauza intrarii in Postul Pastelui sau din cauza scandalurilor din piata", a spus Alexandru Jurconi in urma unei intalniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

El a aratat ca, fata de aceeasi perioada a anului trecut, consumul intern de carne de vita si de cal s-a diminuat cu minimum 10%. Totodata, presedintele Federatiei Pro Agro a afirmat ca, in ultima perioada, exporturile de carne de vita si cal s-au redus drastic, ajungand aproape de zero.

Jurconi a declarat recent ca nu se mai asteapta pentru acest an la vanzari de carne de cal pe pietele externe, aratand ca volumul de 6.000 - 7.000 de tone cat se exporta anterior scandalului era semnificativ, agricultura avand nevoie de acesti bani.

Cea mai mare cerere pentru carnea de cal venea din Franta si Italia.

Constantin: "Bugetul nu permite sa acordam despagubiri pentru pierderile din industria carnii"

Bugetul statului nu permite alocarea de despagubiri pentru firmele din industria carnii care au inregistrat pierderi in ultima perioada, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, mentionand ca nu exista o evaluare a pierderilor.

"Nu cred ca putem acorda despagubiri celor din industria carnii (care reclama scaderea vanzarilor in urma scandalurilor din ultima vreme - n.r.), pentru ca bugetul de stat nu isi permite in momentul de fata si pana acum nu putem vorbi de despagubiri atata timp cat nu avem o evaluare", a spus ministrul in urma unei intalniri cu reprezentanti ai fermierilor. El a afirmat ca pierderile inregistrate tin de relatiile comerciale dintre firmele din Romania si cele din strainatate.