Sunt mii de agricultori in aceasta situatie, iar de bunastarea sau de necazul lor depinde inclusiv painea noastra, a orasenilor. Porumbul a ramas pitic, iar 40% din productie este distrusa.

Peste 5 milioane de tone de porumb parjolite, luni de zile in care nu a mai cazut nici macar un strop de ploaie si disperarea din ochii taranului roman ramas pentru a nu stiu cata oara la mila cerului.

Asa arata drama fermierilor care au pariat pe porumb in acest an si care s-au trezit fara ajutorul cerului si al autoritatilor. In conditiile in care sistemul de irigatii de la noi este ca si inexistent, in aceasta luna au cazut doar 18 litri de precipitatii pe metru patrat, adica de 4 ori mai putin fata de normal.

Iar rezultatele se vad cu ochiul liber. In Vidra de exemplu, anul trecut in aceeasi perioada, porumbul avea peste doi metri inaltime si era verde. Acum abia a crescut si s-a uscat de la radacina pana la varf.

Iar situatia este cat se poate de grava si in celelalte zone.

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a anuntat, luni seara, ca Guvernul va subventiona intreaga energie necesara sistemelor de irigatii, pentru a combate efectele secetei din acest an.

"Maine vom anunta un program prin care toata energia pentru irigatii va fi subventionata", a spus Ponta luni seara, la postul public de televiziune.

Premierul si ministrul Agriculturii vor sustine, marti, o conferinta de presa pe tema prioritatilor de guvernare in agricultura.