Patronatul societatii Amurco SA Bacau a decis trimiterea in somaj a majoritatii salariatilor, dupa ce instanta a pronuntat falimentul combinatului a carui activitate este intrerupta inca de acum un an, potrivit Mediafax.

Anuntate la Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau si Agentia Judeteana de Somaj inca din octombrie 2014, disponibilizarile colective au fost amanate pana in aceasta luna, cand 165 din cei 206 salariati au primit preavize de incetare a raporturilor de munca. 

Practic, angajatii disponibilizati vor intra in somaj in ultima saptamana din februarie, urmand a se inscrie la masa credala in speranta obtinerii celor trei salarii compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca. 

"Nu stiu ce sanse avem sa mai primim acesti bani, in conditiile in care noi nu ne-am primit nici salariile pe decembrie (n.r. - a anului trecut). Pana la declararea falimentului, salariile erau asigurate din vanzarile de instalatii vechi pe care le-am taiat de aici din combinat. Acum nu mai aproba Asociatia Creditorilor sa continuam aceasta activitate, acesta fiind si motivul pentru care am fost trimisi in soma", a declarat, miercuri, presedintele Sindicatului Chimfert, din cadrul societatii Amurco Bacau, Gheorghe David. 

Tribunalul Bacau a emis, in iulie a anului trecut, o ordonanta presedintiala prin care a decis deschiderea procedurii de insolventa pentru societatea Amurco SRL Bacau, unul din cele sase combinate de ingrasaminte chimice ale grupului InterAgro, detinut de omul de afaceri Ioan Niculae.